Umplere Riduri

Corectia ridurilor fine sau adanci din jurul gurii cu acid hialuronic.

Începând din zona aripilor nazale și până la colțul gurii, putem observa șanțurile nazogeniene sau nazolabiale, care separă buza superioară de zona pomeților. De la colțurile gurii și în jos, aceste șanțuri se continuă cu șanțurile melomentale, cunoscute și sub denumirea de “liniile de marionetă”.

De-a lungul timpului, în special după vârsta de 30 de ani, aceste șanțuri nazogeniene devin mai evidente. Acest lucru se datorează diminuării volumului pomeților, pierderii elasticității pielii (cunoscută sub numele de “căderea obrazului”) și creșterii tonusului muscular al feței. Mușchii de la nivelul buzei superioare și ai colțului buzelor contribuie la ridicarea și tracțiunea colțului gurii către lateral, accentuând șanțul nazogenian.

Pe măsură ce timpul trece, șanțul nazolabial se adâncește și devine un rid static și permanent, nu doar un rid dinamic, care era vizibil doar în timpul zâmbetului.

Cum se corectează

Modalitățile de corecție a șanțurilor nazolabiale includ utilizarea unor substanțe de umplere biodegradabile (precum acidul hialuronic sau colagenul), fillere semipermanente (cum ar fi acidul polilactic sau hidroxiapatita de calciu) sau chiar fillere permanente (de exemplu, siliconul lichid sau poliacrilamida).

Printre aceste opțiuni, cea mai frecvent utilizată este acidul hialuronic, care are avantajul distribuirii uniforme pe zona aplicată și menținerea unui aspect natural al zâmbetului. Rezultatele sunt vizibile imediat după procedură, iar riscul de reacții adverse este minim.

Cât durează rezultatul?

Rezultatele corecției șanțurilor nazolabiale persistă de obicei pentru o perioadă de 6-12 luni, durata fiind influențată de tipul de acid hialuronic utilizat și de caracteristicile individuale ale pacientelor (nivelul de activitate fizică, obiceiurile de fumat, nivelul de stres, consumul de cafea, îngrijirea pielii etc.). După această perioadă, este necesară o nouă procedură pentru a menține rezultatele.

Important de menționat este faptul că corecția șanțurilor nazolabiale nu creează dependență. Dacă pacienta decide să nu mai urmeze tratamentul cu Hyaluropen, pielea va reveni la forma inițială odată cu resorbția completă a produsului. Este esențial să se țină cont de faptul că fiecare ședință de Hyaluropen contribuie la stimularea producției de colagen propriu, ceea ce ajută la umplerea suplimentară a șanțului. Din acest motiv, se recomandă tratamentele succesive pentru a stimula regenerarea naturală a pielii.

Cum se efectuează tratamentul?

Tratamentul se efectuează după o consultație amănunțită, în urma căreia se stabilește tipul și cantitatea necesară de acid hialuronic. În cazul ridurilor superficiale, o cantitate de 1 ml de acid hialuronic este de obicei suficientă, însă pentru ridurile mai profunde, se utilizează o cantitate de până la 2 ml de acid hialuronic, cu o vâscozitate mai mare, pentru a asigura o remanență îndelungată în țesut.

Dacă pacientul prezintă o laxitate tegumentară semnificativă, se poate recomanda și volumizarea obrajilor, în urma căreia umplerea acestora va “șterge” șanțul nazolabial. În timpul procedurii, pacientul este sub anestezie locală cu cremă, astfel că tratamentul este nedureros.