Microneedling

Ce este microneedling?

Microneedling, cunoscut și sub denumirea de terapia de inducere a colagenului, este un tratament nechirurgical care utilizează ace fine pentru a penetra pielea și a îmbunătăți aspectul acesteia. Deși poate părea un procedeu puțin medieval, majoritatea tratamentelor de întinerire a pielii, fie ele cu laser sau chimice, acționează prin stimularea răspunsului natural de vindecare a corpului pentru a produce beneficii atât structurale, cât și cosmetice.

Acest tratament este recomandat pentru:
 • hiperpigmentare
 • riduri ușoare și moderate
 • laxitate
 • fotoîmbătrânire (pete pigmentate, riduri)
 • vergeturi
 • cicatrici
 • piele uscată
 • acnee
 • rozacee
 • pori dilatați, microimperfecțiuni
 • vitiligo
 • alopecii

Tratamentul poate fi folosit pe față (inclusiv pleoape), gât, decolteu, mâini si alte zone ale corpului.

Avantaje:

 1. Tratamentul este rapid (în jur de 60 de minute) și confortabil, cu utilizarea unei creme anestezice.
 2. Microneedling oferă beneficii pe termen scurt și lung. Rezultatul imediat constă într-o “strălucire” a pielii, în principal din cauza edemului temporar, dar acest lucru servește ca un beneficiu intermediar până când producția de colagen, rezultatul pe termen lung, devine vizibilă.
 3. Tratamentul poate fi personalizat pentru a aborda zonele cu probleme localizate, cum ar fi cicatricile sau liniile din jurul ochilor și ale gâtului.
 4. Timpul de recuperare este în general de 2-4 zile, în funcție de intensitatea tratamentului și de rezultatul dorit.
 5. Microneedling nu implică aplicarea de căldură, făcându-l sigur pentru toate tipurile de piele, fără riscul apariției problemelor de pigmentare care pot apărea în urma altor proceduri.
 6. Tratamentul poate fi aplicat pe întreg corpul, nu doar pe față.
 7. Poate fi utilizat singur sau în combinație cu alte proceduri pentru a maximiza eficacitatea sa, precum PRP (plasma bogată în trombocite) sau biorevitalizare cutanată.

Dezavantaje:

 1. Dacă nu se respectă indicațiile medicului, pot apărea complicații, inclusiv infecții și hiperpigmentare.
 2. Pentru beneficii complete, este necesară o serie de tratamente și sesiuni de întreținere ulterioare.
 3. În ciuda eficacității sale asupra pielii laxe, în special în jurul ochilor și maxilarului, microneedlingul nu oferă un efect semnificativ de lifting facial.
 4. După tratament, pielea va fi sensibilă la soare și ar trebui evitată expunerea directă la razele UV.
 5. Nu este recomandat în cazul pacienților cu afecțiuni active ale pielii, cum ar fi eczema, herpes sau acnee activă.
 

 

Cine Este Potrivit Pentru Microneedling?

Pacienții care sunt în stare bună de sănătate, fără infecții, febră sau erupții cutanate, sunt candidați buni pentru microneedling. Totuși, tratamentul nu este recomandat femeilor însărcinate sau care alăptează. De asemenea, microneedlingul poate reactiva infecția cu herpes simplex, așa că este important să discutați cu medicul dumneavoastră dacă sunteți afectat de această infecție pentru a lua măsuri preventive adecvate.

 

Ce Beneficii Aduce DermaPen?

Prin crearea de microperforații în piele, dispozitivul DermaPen inițiază un răspuns de vindecare care stimulează eliberarea de factori de creștere, ce la rândul lor sprijină producția de colagen, o proteină esențială pentru menținerea pielii netede și flexibile.

Acest tratament este fracționat, ceea ce înseamnă că afectează doar o fracțiune a suprafeței pielii, ceea ce conduce la un timp de recuperare relativ scurt. De asemenea, microneedling permite substanțelor aplicate pe piele înainte de tratament să pătrundă mai eficient, creând canale pentru absorbția produselor topice.

 

Eficacitatea Microneedlingului:

Microneedlingul este eficient în tratarea cicatricilor, dar rezultatele pot varia în funcție de tipul de cicatrice. Studiile au arătat că microneedlingul poate îmbunătăți aspectul cicatricilor postacneice, în special cele de mică adâncime și lățime, în timp ce cicatricile înguste și profunde au prezentat îmbunătățiri mai moderate.

De asemenea, studiile au demonstrat că microneedlingul poate îmbunătăți vergeturile, dar este necesar un tratament constant și pe termen lung, de obicei șase sau șapte ședințe, pentru a le face mai puțin vizibile.

Într-un studiu realizat pe pacienți cu vârsta între 35 și 75 de ani, s-a observat o îmbunătățire semnificativă a texturii pielii, a liniilor și ridurilor, a fermității și a aspectului general al pielii la trei luni după primele patru tratamente lunare cu DermaPen. Cu toate acestea, rezultatele nu sunt permanente și necesită întreținere.

Desfășurarea unui Tratament cu DermaPen:

Microneedlingul poate fi dureros, așa că cu aproximativ 30 de minute înainte de procedură, se aplică o cremă anestezică topică pe zona de tratament. Apoi, în funcție de afecțiunea tratată, se aplică un ser activ.

DermaPen este un dispozitiv automat care conține cartușe sterile de unică folosință, cu un anumit număr de ace. Acesta este folosit prin mișcări rapide de tragere sau presare pe piele. Lungimea acelor variază în funcție de tipul de piele și de afecțiunea tratată.

Ce așteptări să ai după Microneedling?

După un tratament cu DermaPen, pielea va prezenta roșeață timp de aproximativ 24-48 de ore, în funcție de intensitatea tratamentului și de tipul pielii. Această roșeață poate fi prelungită în cazul tipurilor de piele deschise la culoare.

Se recomandă programarea tratamentului cu cel puțin o săptămână înainte de un eveniment important pentru a permite pielii timpul necesar pentru recuperare. Este permisă spălarea feței în 8 ore (sau mai devreme, dacă medicul o recomandă). Machiajul poate fi aplicat în mod obișnuit începând cu a doua zi.

 

Îngrijirea Ulterioară După Tratament

Este recomandată utilizarea unui produs cu factori de creștere și peptide pentru a sprijini procesul de vindecare și pentru a îmbunătăți tonusul, textura și elasticitatea pielii. Menținerea unei hidratări adecvate a pielii în timpul recuperării este, de asemenea, importantă. Este crucial să utilizați produsele recomandate de medic, deoarece produsele ocluzive pot obstrucționa porii și pot duce la apariția chistelor de milia.

Când Veți Vedea Rezultatele?

O îmbunătățire a texturii pielii poate fi observată în aproximativ o săptămână după primul tratament, cu o reducere inițială a dimensiunii porilor și îmbunătățiri ale aspectului cicatricilor postacneice sau a ridurilor după cel puțin trei tratamente.

Pielea va deveni mai fermă, mai strălucitoare și mai sănătoasă. Deși nu există niciun tratament magic pentru cicatricile postacneice, DermaPen poate oferi rezultate mai bune decât tratamentele cu laser, care sunt mai costisitoare.

Durata Rezultatelor

Durata rezultatelor depinde de vârsta și starea pielii. După o serie completă de 4-6 tratamente, este posibil să fie necesare tratamente de întreținere într-un program stabilit de medic pentru a menține rezultatele obținute.

Microneedling și Tratamentul cu Acid Hialuronic

Pentru a fi în siguranță, este recomandabil să așteptați între proceduri, fie pentru a permite pielii să se vindece după tratamentul cu DermaPen, fie pentru a permite acidului hialuronic să se integreze în țesut. Recomandarea noastră este să așteptați cel puțin 2 săptămâni între tratamente.

Prețuri Microneedling DermaPen

IMPORTANT: Ședințele se efectuează la o distanță de 4 săptămâni. Se recomandă un număr de 4 ședințe pe an.